Dorintele ascunse ale parintilor interceptate de mintea unui copil

27 nov.

Am vazut o gramada de filme americane in care copii minunati sunt posedati de calitatile miraculoase ale unui Cupidon si gasesc mamei singure sau tatalui singur (filmul e mai sensibil daca e vorba de vaduvie sau o tragedie la mijloc) barbatul, respectiv femeia potrivita. Cum citeste el gandurile lui/ei si face ca unele lucruri sa se intample special, trag ocheade si au intotdeauna un mega plan, mai exact decat ar fi putut orice adult sa-l faca. Sageata ajunge intotdeauna in inima care trebuie si cand trebuie. Nici mai devreme, nici mai tarziu. Momentul e foarte important. Stiti cat de greu e sa-ti gasesti oamenii pe care sa-i placi cu adevarat … Sunt ei putini sau pentru ca pe masura ce crestem devenim mai pretentiosi? Si poate ca ar trebui sa fim mai flexibili, mai cu mintea deschisa dar nu, noi ne creeam obsesii. Astea sunt periculoase dar sunt un mod de a trai si aparare. Cred ca e cel mai usor lucru pe care poti sa-l faci – sa ai obsesii! Cu siguranta mai sunt cateva exemple de copii minune care fac lucrurile sa se intample. Si nu ar fi nimic rau in asta. Chiar daca unele sunt exagerate si siropoase. E pura imaginatie, visare. Care e foarte buna si revigoranta. Si cine are cea mai bogata imaginatie si cele mai nastrusnice idei in ceea ce priveste „lucrurile”, decat copii …
Foarte adevarat ca astia mici vad si inteleg mult mai multe decat ne-am astepta noi, astia mari. Cred ca stiu sa citeasca pe buze. Si gandurile ascunse ale adultilor. Cand nici nu te astepti ti se da replica si intrebarea la care nu ai raspunsuri. Au tot felul de ganduri/ intrebari/ idei prin minte. Pe unele le spun cu glas tare, pe altele le uita acolo in minte pentru ca presimt ei ca sunt prea delicate sau periculoase.
Un baietel simpatique si chinez(1) era cu bunica lui intr-o piata. Cu multe tarabe. Bunica isi vede de treaba pe la niste tarabe. Cu Petru de mana. Copilul pare sa urmareasca cu atentie taraba. Ii spune bunicii ca ar vrea sa cumpere niste ace de siguranta. Bunica e putin nedumerita dar nu da importanta dorintei copilului. Il stie ea cat de pontos si spontan poate fi el cateodata sau de mai multe ori pe zi. Cine stie ce o fi vazut copilul … Isi vede de drumul ei printre tarabe. Se mai opreste la o taraba. Petru se uita curios la toate lucrurile de pe taraba. Problema lui nu e rezolvata si nu-i da pace. Insista. O intreba pe bunica daca taraba vinde si ace de siguranta. El vrea sa cumpere niste ace de siguranta. E a doua oara! Bunica incepe sa-i dea mai multa atentie si sa-l ia in serios. Il intreaba de ce vrea sa cumpere ace de siguranta. Pentru ca mama si-ar dori tare mult niste ace de siguranta. (Probabil mama chiar a avut nevoie intr-o zi de un ac de siguranta si l-a cautat in toata casa. Evidenta ca nu a gasit nici un ac de sigura. Ca nu si-a rezolvat problema si ca a bombanit tot timpul unde poate fi un ac de siguranta. Poate asta e povestea adevarata a acului de siguranta.
(1) Gradinita la care merge Petru; e ora la care parintii vin sa-si ia copii acasa. Printe persoanele de fata se gaseste si o Doamna distinsa care a venit sa vada gradinita, sa ceara informatii, sa verifice calitatea copiilor si a educatoarelor. E foarte mirata si isi exprima surpinderea si incantarea ca acea gradinita primeste chiar si copii de chinezi. (Copii de chinezi ! Cool ! Inseamna ca e o gradinita serioasa. Buna. Solicitata.) Si arata spre Petru. Educatoarea ii spune ca Petru nu este nici de departe un chinez. Ea este mama lui. Si arata spre o doamna care nu are nimic chinezesc in ea, chiar daca e miniona. Da, mama nu e. Atunci, tatal e chinez ! Doamna distinsa este in continuare absolut sigura de originea de chinez a baiatului. (Intr-adevar, Petru e un mic chinez. Dar nici tatal nu e chinez.)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: