pârâul Sărățel

2 mai

O fi vorba de sărățelele-biscuiți sau, pur si simplu, despre simplul adjectiv „sărat” – și mă gândesc că poate apa pârâului este puțin sărată – sau despre personajul care a dat numele pârâului? De multe ori se întâmplă ca obiectele, fenomenele, descoperirile, cladirile să ia numele persoanelor care le-au creat, descoperit, ocrotit, iubit. sau numele e primit dupa caracteristicile pe care acel obiect le întrunește. Cum o fi să te cheme Sărățel? Nume sunt cu miile. Şi daca mergem pe linia asta, imi sună in minte numele unui patron de benzinărie si spun: pârâul Gălbenuș. cum ar trebui să fie/ arate acel pârâu incât să-și merite numele? Dar Galbenușa sau Galbenușel? Sunt aproape sigură că există in romania asta cineva cu numele de Albuș. și chiar Albușel.
Dar numele oamenilor cum sunt date? Păi cam în același mod ca pentru orice obiect. Cum arată, cum ii este felul, ce știe să facă, dupa loc.
Mie mi-a sunat foarte bine Sărățel. Asa, simplu si vesel si drăguț … îți vine să-l strângi in brațe si să-l mănânci. Să-ră-țel!!!
Mă opresc aici. Vroiam să mă mai laud că azi am ajuns la Vulcanii Noroioși. Ăsta da nume! Vulcani, știm de ce. Noroioși, iar stim de ce. Bine, mai puteau sa le spună Vulcanii Gazoși. Sau să le dea numele francezului care i-a descoperit. Sau un nume inventat, românesc, pornind de la numele francezului. Mi-a plăcut mai mult relieful din jur decat vulcanii in sine. Dar fenomenul merită văzut. Mai ales că astfel de fenomene sunt puține si pe cale de dispariție.
Călătorie plăcută. Nu am făcut poze.

 

Reclame

Un răspuns to “pârâul Sărățel”

  1. Mariana mai 5, 2008 la 4:41 pm #

    Frumoasa „schimbare la fata” 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: