colectionarul

8 nov.

Articolul simboluri-sau-pasiunea-pentru-obiectele a miscat ceva in mintea unui cititor care s-a apucat sa formuleze un raspuns. Insa biletelul a fost pastrat, deoparte, multe zile pana sa ajunga la mine si apoi pe blog. Exista, clar, oameni pasionati sa colectioneze. Dar acum o sa ma abtin sa mai comentez ceva despre subiect. Las sa curga randurile unui colectionar flamind dupa idei, oameni, sentimente, impresii, etc. E real. Te soarbe din priviri cand se uita la tine. Te cerceteaza si e destul de usor pentru ea sa gaseasca ceva minunat in tine. Asta pentru ca te patrunde cu ochii ei mari si verzi. E calma, te admira, te pacaleste sa te uiti in ochii ei, e calda, mai scormoneste, gaseste ceva si il absoarbe. Ca un copil care vede ceva, ii place si pune direct mana sau gura. E adevarat ca pastreaza idei si imagini, impresii despre oameni.

„eu am o pasiune pentru interior. caut intimitatea cu disperare si numai cand ajung acolo ma linistesc. colectionez idei pe care le uit in cotloanele sufletului, dar simt ca ma vindeca. nu stiu de ce ma vindeca. cand sunt in grupuri simt ca nu exist, sunt o copie.

sunt reflexia celor din jurul meu. uneori, cand plec de la servici singura, caut idei de sustinere a vietii. cand gasesc ceva frumos la o persoana, pastrez amprenta ei in intimitatea mea. zilele trecute o persoana care o pretuiesc incerca sa defineasca iubirea si zicea ca sunt doua lucruri care fac iubirea sa fie iubire: imi pasa de el/ ea si actionez in acord cu nevoile lui/ei. si nevoile pe care le identificase erau: nevoia de a-ti fi respectate deciziile, nevoia de apreciere, nevoia de sustinere, nevoia de stimulare, nevoia de a fi inteles, nevoia de… si ultima imi scapa. nu m-am gandit decat la faptul ca nevoia mea de intimitate nu e acolo, poate fi in oricare dintre cele de mai sus, suma lor sau nu.

oare oamenii pot colectiona imaginea si existenta creativa, unica si spectaculoasa a semenilor lor?! eu asta as vrea sa colectionez.

o colectie invizibila de imagini insufletite. poate si colectia ta este invizibila sau vizibila in felul cum te imbraci, cum te misti, cum traiesti, cum iti alegi oamenii, cum respiri, cum mergi pe bicicleta. Iti porti colectia cu tine, in tine.”
Multumesc frumos.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: