ce-ti poate aduce o zi libera

23 mart.

Pentru prima data in viata mea muncitoreasca am decis sa-mi iau o zi libera doar pentru faptul ca nu aveam chef de munca. Nici cand mi-a fost rau nu am lipsist de la munca. Poate ca ajungeam mai tarziu la munca, dar ma taram acolo. Acum a fost altfel. A fost o pofta nebuna de a haladui, de a nu munci. As fi plecat oriunde, as fi sarit, as fi alergat. Orice, ca sa ma obosesc, sa am un loc unde sa tip.
A fost o zi de joi. N-as spune ca am dormit foarte mult sau foarte bine. A fost in medie ca durata si mai putin bine. Ma asteptam la o zi ploioasa conform prognozelor, asa ca soarele pe care l-am gasit cand am deschis ochii m-a mai inveselit. Am mancat in liniste si am analizat situatia. Ce e de facut cand te trezesti deodata cu o zi libera?! Cum o consumi? Eram putin derutata. Soare este. Cam frigut. Sa citesc? Nu am chef. Sa vad un film? Nu am chef. Sa ies afara? Da. Asta e. Bicicleta! Da. O ocazie foarte buna de a vedea ce fac oamenii intr-o zi de joi, la ora pranzului. In parc gasesti bunici cu nepoti, mame cu copii, pensionari alergand sau jucandu-se cu mingea. Cam astia. Poate, din cand in cand mai apar niste copii mai mari, adica adolescenti. Era cam frig. Iar pe strada… nebunie de masini si oameni grabiti. Copii iesind de la scoala.
Si daca joi dupa-amiaza nu as fi fost acasa planuind, pe mess, un trip de urcat pe munte cat inca mai e zapada, nu as fi avut spontaneitatea si ocazia de a spune da propunerii de a merge la schi pentru ziua de sambata. Propunerea a fost o nebunie, pentru ca persoana in cauza nu stia sa schieze, iar eu aveam o mana usor beteaga de care ar fi trebuit sa am grija. O zi cu mult soare si multa zapada naturala pe partie. Acum pot sa spun ca a fost cea mai frumoasa zi din viata mea. A fost asa de frumos!!! Prima coborare pe placa mea noua am simtit-o din plin. Nu cunosteam partia pentru ca nu mai fusesem niciodata acolo. Dupa a doua tura aveam deja mana beteaga, dar a fost asa de frumos…
Va recomand o zi libera atunci cand chiar nu aveti chef de munca. E greu sa iei o astfel de decizie, dar ceea ce obtii nici nu se compara cu ce lasi in urma la munca. Nu e deloc ca atunci cand intri in vacanta/ concediu. Si nici ca atunci cand gasesti o scuza ieftina – sunt obosit, mi-e rau, ma duc la scoala, ar trebui sa invat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: