rugaciune

21 apr.

Vineri citeam urmatoarele: „Ajuta-l, Doamne, pe robul tau sa indure orice fel de placeri pamantesti l-ar atinge cu gratie si rabdare demne de numele Tau Sfant”.
Si era vinerea mare! Mi s-a parut foarte tare. Si nu conteaza contextul, ca e pur si simplu un text dintr-o carte care vorbeste cu ironie despre englezi. Mi s-a parut foarte tare coincidenta cum de era vinerea mare si eu citeam o rugaciune care, de altfel, m-a inveselit foarte tare. Pentru ca domniile voastre nu stiu cum citeam eu cartea. Am citit ce am citi din ea dar cand am ajuns pe la pagina 100 nu mi s-a mai parut interesant. Am uitat de carte vreo saptamana. Apoi am luat-o din nou. Iar acum, ca sa fac ceva interesant, am inceput sa o citesc de la coada spre fata si, cumva rasfoind, alegand povestirile in mod aleator. Vineri am deschis cartea la „Cum sa te distrezi cu tristete”.
Chiar daca vine cu intarziere, va dau si voua, ca sa luati aminte. Ca o mica explicatie, cica rabdarea si stoicismul sunt tipic englezesti, pe cand tristetea e specifica slavilor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: