vizita corporatista

11 mai

Ce facem cand compania la care lucram are o vizita corporatista, persoana importanta din board?
Ne imbracam frumos, mirosim a curat, ne frezam si ne taiem unghiile, suntem punctuali la munca, ne facem ca muncim si suntem preocupati, pastram linistea si curatenia, nu umblam brambura prin companie, decat cu interes si daca trebuie, mergem in mod organizat si punctuali la intalnirea corporatista pentru a afla despre succesele si obiectivele companiei.
Ce face compania cand are o vizita corporatista, persoana importanta din board?
Spala geamurile, spala mocheta si scoate toate petele, mobileaza si lustruieste toate incaperile, ornamenteaza camerele cu flori (speram ca le-au cumparat si nu sunt de imprumut), invie niste sali dandu-le cate un nume, amenajeaza sala de relaxare, cumpara un fotoliu inflorat si arunca, in mod dezornodat, un sal pe el, pune tablouri multe cu angajati fericiti in diferite ipostaze ale vietii lor de team-building in companie, face tot ce-si propusese sa faca si chiar mai mult, intr-un timp record, informeaza angajatii si transmite reguli de comportament pe perioada vizitei.
Cum se intampla in realitate?
Persoana importanta din board se prezinta eleganta, zambeste tot timpul, fericita ca se afla printre noi si cu noi, vorbeste frumos la prezentare, face glume, pare relaxata, ne mobilizeaza si rasade optimismul in noi, depaseste cu bine momentul in care internetul nu merge, viziteaza toate departamentele, vorbeste cu sefii, probabil merge la cina cu sefii si intr-un tur nocturn de oras, iar dimineata, a doua zi, pleaca la casa ei. A mai bifat o tara pe care a vizitat-o si probabil se gandeste ca a facut niste oameni fericiti.
Angajatii s-au imbracat frumos, au mers punctuali sa-si ia locurile in primire din sala eveniment, au fost atenti la prezentare (mai mult cei din primele randuri, ca in spate doar se auzea ceva) si au reactionat, au facut glume si galagie pe socoteala conexiunii la internet care tocmai acum nu mai vroia sa mearga, au pastrat linistea cand a trebuit, au aplaudat la sfarsit, nu au pus intrebari, nici macar una incomoda, si-au preluat locurile in birouri in asteptarea vizitei corporatiste, s-au aratat cu adevarat preocupati de munca lor (nu si-au dezlipit ochii din monitoare).
Seamana cu vizitele Tovarasului in orase sau intreprinderi. Lipsesc doar cantecele patriotice si discursurile foarte marinimoase si pline de iubire impartasita. Or mai fi si alte diferente? Prima care imi vine – nu ne-au scos la repetitii. O fi bine, o fi rau?! Pana la urma, ambele tipuri de vizite au acelasi scop si rezultat. Si apoi, cand ai musafiri la tine acasa, ce faci? Ordine si curatenie. Vrei sa arate frumos. E normal…

Reclame

2 răspunsuri to “vizita corporatista”

  1. cseszlo mai 13, 2010 la 3:32 pm #

    Deci a fost sarbatoare mare in ziua aia. Si anume „Coborarea din avion”. Probabil ca unii au postit de la odihna si au muncit pana in prea seara ca sa fie cat de cat natural salul ala aruncat neglijent pe canapea.
    Si da, seamana cu vizitele tovarasului. Doar ca discursul a fost mult mai bun.

  2. armin mai 18, 2010 la 9:43 pm #

    🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: